Poseren voor je wedstrijd, wanneer start je en hoe vind je de juiste coach?

Poseren is een groot onderdeel van je wedstrijd, als je poseren niet goed is kan je niet je beste fysiek presenteren aan de jury en dit kan je punten schelen.

Het advies is dat je minimaal 3 maanden voorafgaand aan je wedstrijd begint met het oefenen van je posing routine, maar hoe eerder je begint hoe beter! Poseren moet er moeiteloos uitzien op het podium maar het is zeker niet makkelijk! Elke dag je routine oefenen is dus echt een must!

Hoe bepaal je nu welke poseer coach het beste bij je past? Allereerst is het belangrijk dat je een coach vind die gespecialiseerd is in de posing en klasse van de bond waar je je wedstrijd gaat doen. Een goede coach kan je helpen je beste fysiek naar voren te brengen en je poses zo aan te passen dat het je eigen routine wordt.

Weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan eens naar een posing clinic! Je kan hier je eerste indruk op doen en nog beter, kennis maken met poseer coaches en andere atleten. Op de socials van Bikini Pedia delen wij wanneer er posing clinics worden gegeven dus hou deze goed in de gaten!